ПРАТ «Кропивницький ОЕЗ» Зовнішні мережі турбоагрегату потужністю 10 МВт

Проектом передбачалося:

– виготовлення релейних панелей управління і захистів силового трансформатора 35/10 і захисту лінії від генератора 10кВ до підстанції;

– ретрофіт комірок 10кВ;

– виготовлення ПС власних потреб турбогенератора 10 кВ.

Шафи і панелі релейного захисту та автоматики РЗА

містять комплекс автоматичних пристроїв, призначених для швидкого виявлення пошкоджень або сигналізації аварійних ситуацій.

Дії засобів релейного захисту організовані за принципом безперервної оцінки технічного стану окремих контрольованих елементів електроенергетичних систем.

 

  • Сучасні пристрої захисту будуються на схемі, що включає в себе програмований мікроконтролер і відповідають всім вимогам, а саме: швидкодія, селективність, чутливість, надійність.
  • Щит був сконструйований в суворій відповідності з технічним завданням Замовника, яке включало реалізацію підвищених вимог до надійності.
  • В частині інтеграції в АСУ можливе виконання функцій дистанційного керування, а також зчитування і зміна уставок, зчитування даних реєстратора подій і реєстратора анормальних режимів.

Сучасні мікропроцесорні захисти на базі пристроїв Eaesergy P3 (виробництва Schneider Electric)

РЗіА Easergy P3 мають широкі цифрові можливості та захисні функції електрообладнання середньої напруги.

 

Поряд зі зручністю в експлуатації, новинка забезпечує високий рівень операційної ефективності, з точки зору економії часу для виробників електророзподільних пристроїв, а також з точки зору щоденного обслуговування завдяки універсальності застосування пристроїв РЗіА.

Trihal сухі трансформатори з литою ізоляцією

Сухі трансформатори з литою ізоляцією Trihal є відмінним рішенням для багатьох галузей застосування: від великих міст і елементів інфраструктури до важкої промисловості і виробництва відновлюваної енергії.

Canalis KTA шинопровод з алюмінієвими шинами

Шинопроводи Canalis є частиною комплексної пропозиції Schneider Electric, всі компоненти якого розроблені для сумісної роботи.

 

Шинопровод забезпечує підвищену безпеку обладнання і людей, безперервність електропостачання, можливість модернізації і простоту експлуатації. Внаслідок цього оптимізовані електричні установки мають високу ефективність і повну електричну, механічну і комунікаційну сумісність.


Пропозиція прекрасно підходить для традиційних застосувань (заводи, склади, магазини і т.д.) і для розподілу електричної енергії від трансформатора до всіх типів навантажень в офісах, комерційних будівлях, теплицях, на фермах, парковках і т.д.

Prisma P - прості і надійні рішення з можливістю модернізації, які відповідають всім вимогам

Використовуючи систему Prisma P, ми збираємо «фірмові» розподільні щити Schneider Electric, що традиційно відрізняються високим рівнем безпеки і оптимізації:

 

  • Всі компоненти (комутаційні пристрої, розподільні блоки, комплекти для під’єднання заводського виготовлення і т. д.) повністю сумісні та готові до спільної роботи.
  • Всі можливі конфігурації розподільних щитів, включаючи найбільш складні, були протестовані належним чином.
  • У будь-який момент часу ми можемо довести, що наш розподільний щит відповідає всім вимогам діючих стандартів.
  • Ми створюємо надійну електроустановку і забезпечуємо своїм клієнтам повну задоволеність в безперебійній роботі, безпеки людей та майна.

Перший щит в Україні із застосуванням інноваційного вимикача Masterpact MTZ

  • Блоки контролю і управління Micrologic X з інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом забезпечують всі види захистів і мають широкі можливості налаштувань в будь-який час за допомогою цифрових модулів.
  • Легка інтеграція в розподільні щити з цифровою підтримкою ( «Розумний щит») і підключення до мережі передачі даних за допомогою вбудованого Ethernet-з’єднання.
  • Інтерактивний інтерфейс програми Masterpact MTZ для смартфона

Masterpact MTZ: автоматичний вимикач з функцією зв'язку

Автоматичний вимикач нового покоління Masterpact MTZ дозволяє здійснювати моніторинг і управління за допомогою смартфона.

 

  • бездротове захищене підключення через Bluetooth;
  • самодіагностика, налаштування функцій захисту, контроль і управління станом автоматичного вимикача;
  • перегляд інформації про споживану енергію, якість енергії, баланс фаз;
  • перегляд даних про працездатність вимикача.

 

Застосування інструментів 3D моделювання

Детальне 3D-опрацювання дозволяє нам уникнути помилок при розміщенні обладнання, які могли бути виявлені тільки на етапі збірки. Таким чином, в збірку надходять тільки перевірені рішення.

Викатне і висувне виконання апаратів

Застосування викатних і висувних силових агрегатів дозволяє абсолютно безпечно проводити модернізацію, що не відключаючи живлення НКП, а так само підвищує безпеку персоналу під час проведення робіт на лінії яка відходить або в щиті. Викатні і висувні апарати мають три положення: приєднане, випробувальне і від’єднане.

Збір і передача даних по мережі в систему моніторингу

У щиті встановлено промисловий контролер Modicon M251 з Modbus і Ethernet інтерфейсами, а також з інтегрованими входами і виходами.

Контролер служить для управління автоматикою АВР і збору інформації про параметри роботи та стан апаратів, а так само для збору даних від вимірювальних пристроїв PM5310.

У щитах додатково встановлено 10-ти дюймові сенсорні панелі операторів Magelis (HMIGXU5512) на які виводиться мнемосхема з відображенням стану всіх апаратів. Панель оператора підключена в загальну систему збору даних.

Комплексні електротехнічні випробування та пусконалагодження

По закінченню електромонтажних робіт на об’єкті фахівці нашої електротехнічної лабораторії провели ряд випробувань, вимірювань та пусконаладку обладнання, а саме:

  • Вимірювання опору ізоляції електродвигунів
  • Вимірювання опору ізоляції силових і контрольних кабельних ліній
  • Комплексні випробування та налагодження електрообладнання
  • Вимірювання опору контуру захисного заземлення
  • Вимірювання перехідного опору між заземлювачем і електричним обладнанням
  • Вимірювання опору петлі «фаза-нуль»
  • Перевірка автоматичних вимикачів номінальної напруги до 1000 В на спрацьовування по струму
  • Перевірка працездатності системи АВР.

ІНШІ НАШІ ПРОЕКТИ...