Сила Єдності! Участь у відновленні навчального корпусу університету «Одеська політехніка» після терористичної ракетної атаки

Інститут електротехніки та електромеханіки Національного університету «Одеська політехніка» та Група компаній «КСІМЕКС» мають давні партнерські та навіть дружні відносини. Ще до початку повномасштабної війни на території України Навчально-науковий Інститут електротехніки та електромеханіки був зацікавлений у наданні практичних передових знань студентам на базі сучасного профільного підприємства, а «КСІМЕКС» завжди підтримував та інвестував у молодь та розвиток інтелекту, пропонуючи працевлаштування обдарованій молоді навіть на етапі навчання.

Важливість Національного університету «Одеська політехніка» складно переоцінити. Саме із започаткування Одеського політехнічного інституту ще у 1918 році почалась електротехнічна освіта в Одесі. Інститут пережив громадянську війну та другу Світову війну, зазнав декілька реорганізацій, трансформацій, був перейменований, але стабільно продовжує забезпечувати країну висококваліфікованими кадрами, молодими вченими та технічними спеціалістами.
14 червня 2023 року стало для Національного університету «Одеська Політехніка» датою чергового випробування. Внаслідок масованого ракетного удару по місту Одеса постраждали практично всі навчальні корпуси університету. Було пошкоджено не тільки вікна та елементи будівлі, а і сучасну навчальну техніку, електрообладнання та засоби освітлення, що знаходились у навчальних корпусах.

Для багатьох фахівців компанії «Ксімекс» Навчально-науковий Інститут електротехніки та електромеханіки це Alma Mater, тому питання надання будь-якої допомоги у подоланні наслідків нічної атаки чи матеріальної підтримки навіть не обговорювались, – усі робили, що могли!»

- поділився Вячеслав Зуєв, технічний директор ТОВ «КОНЦЕРН «КСІМЕКС».

Керівництвом компанії було прийнято рішення розпочати процес допомоги навчальному закладу у відновленні бази наданням профільного обладнання. Наразі було передано:

– нові сучасні LED світильники для навчальних та адміністративних приміщень;

– елементи оргтехніки (монітори), потреба в яких виникла внаслідок руйнування. Можливість поділитися власними ресурсами з’явилася за рахунок оптимізації існуючих робочих місць.

«Розуміючи, що відновлення навчальних корпусів є чи не найважливішим кроком для забезпечення продовження навчального процесу та надання якісної освіти у такі нелегкі часи, ми не могли залишитися осторонь і охоче взяли участь у цьому проєкті»

- коментує Валентин Лазарчук, генеральний директор ТОВ «КОНЦЕРН «КСІМЕКС».
Процес відновлення – складний та тривалий і може продовжуватися не один місяць, а й рік.

За словами директора Навчально-наукового Інституту електротехніки та електромеханіки, доктора технічних наук:

«Доведеться ще дуже багато зробити у процесі відновлення. Ми вдячні всім партнерам, зокрема Групі компаній «КСІМЕКС» за надану сьогодні підтримку та пропозицію допомагати спеціалізованим обладнанням у подальшому».

«КСІМЕКС» розуміє значущість освіти, вірить у Перемогу України, та знає, що сила нашого народу у єдності та підтримці!

Поділитись…

Share on facebook
Share on linkedin