ОСВОЄННЯ НОВИХ СТАНДАРТІВ ARC FLASH RISK MANAGEMENT І ЙОГО ЗАСТОСУВАННЯ ДЛЯ ЕЛЕКТРОБЕЗПЕКИ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ

У 21 столітті безпека на підприємстві – це не опція, а вже усталене правило, догма! А для електротехнічної галузі – неухильне та основоположне правило. Для нашої компанії це означає лише одне – перспективу розвитку нашого інженерного складу у наданні нашим Замовникам інформації про стан електробезпеки підприємств.

Тому поспішаємо поділитися новиною – за минулий рік ми здобули знання у сфері ARC FLASH RISK ASSESSMENT, які трансформувалися у досвід проведення аудитів електробезпеки для наших клієнтів. Так, тільки цього року було проведено вже 2 аудити з електробезпеки на великих промислових підприємствах.

Ми накопичили великий досвід впровадження оцінки ризику спалаху дуги у великих компаніях відповідно до численних міжнародних та національних стандартів та внутрішніх правил (таких як EN 50110-1, NFPA 70E, OSHA, IEEE 1584, ANSI, NEC та IEC 60909). Наші послуги вже доступні, і якщо потрібно, за короткий термін, можуть бути надані необхідною мовою. Для розрахунку та реалізації оцінки ризику спалаху дуги ми використовуємо передове програмне забезпечення та технічну підтримку EasyPower LLC, США.
Процес проведення ARC FLASH RISK ASSESSMENT включає наступні основні етапи:
  • Збір вихідних даних щодо системи електропостачання підприємства
  • Побудова моделі електропостачання підприємства у спеціалізованому програмному забезпеченні EasyPower
  • Виконання аналізу та необхідних розрахунків.
На підставі отриманих результатів замовник отримує рекомендації щодо покращення координації пристроїв захисту системи електропостачання підприємства, розрахунок енергії та меж спалаху дуги в кожній точці системи, які відображаються у попереджувальних написах, що встановлюються в електроприміщеннях підприємства, рекомендації використання засобів індивідуального захисту.

Для всіх компаній США такі аудити є обов’язковими, а для ряду європейських країн і підприємств різних галузей з європейськими інвесторами вони мають рекомендаційний характер і стають виправданою необхідністю, так як часто ми виявляємо, що обслуговуючий персонал і навіть керівництво, не повністю розуміють природу небезпеки спалаху дуги та серйозність травм, які можуть бути отримані. 

 В аварії такого типу часто потрапляють досвідчені співробітники. Компетентний обслуговуючий персонал повинен бути навчений процесу прийняття рішень, необхідного для визначення ступеня небезпеки, а також планування роботи із застосуванням відповідних засобів індивідуального захисту для безпечного виконання завдання.

Саме тому ми рекомендуємо своїм клієнтам проведення аудиту з електробезпеки, який дозволить:
  • Підвищити рівень охорони праці та техніку безпеки
  • Підвищити надійність системи розподілу електроенергії
  • Збільшити час безаварійної роботи підприємства та як наслідок скорочення фінансових втрат та витрат пов'язаних із вимушеними зупинками для виконання обслуговування та ремонтних робіт

Аудит електробезпеки – це не просто одна з безлічі послуг, які ми пропонуємо. 

Ми вважаємо, що наш цілеспрямований підхід до цього є важливим.

Поділитись…

Share on facebook
Share on linkedin