Підтримуємо розвиток альтернативної енергії

Впроваджуючи проекти у цій сфері, наша компанія ще раз переконалася у високій ефективності застосування цих технологій та підтримала ідею відновлюваних джерел енергії своєю безпосередньою участю.
Наприкінці 2021 року нами завершено комплексну реалізацію проекту «Реконструкція котельної маслоекстракційного заводу з розширенням та встановленням турбогенератора електричною потужністю до 22 МВт на місці існуючого складу шроту» на території маслоекстракційного заводу «Українська чорноморська індустрія», що входить до складу агрохолдингу «Кернел».
У XXI столітті альтернативна енергетика дуже актуальна і наразі підходящими об’єктами для її генерації є маслоекстракційні заводи, які в результаті своєї діяльності отримують лушпиння соняшника, яке служить паливом для вироблення «зеленої енергії». В агропромисловому комплексі України «Кернел» – одна з самих «зелених» компаній.
В даному інвест-проекті брали участь такі відомі постачальники технологічного обладнання, як VYNCKE NV, Scheuch GmbH, MAN та інші. При цьому замовник підійшов відповідально до вибору електротехнічної компанії з виробництвом високоякісного обладнання ТМ «Schneider Electric» та досвідченим інженерним складом, здатним поєднати комплексно проектні рішення з технологічними процесами, постачанням обладнання та виконанням електромонтажних робіт.
Враховуючи наявність досвіду в реалізації подібних проектів, агрохолдинг «Кернел» вирішив запропонувати групі компаній «Ксімекс» безпосередньо взяти участь у будівництві цієї теплоелектростанції. Дуже важливим та відповідальним моментом у співпраці була можливість проявити себе в цілому комплексі таких електротехнічних рішень як: постачання обладнання для мереж 10 кВ та 0,4 кВ, розробка автоматичної системи управління з написанням програм для контролерів, а також SCADA-системи.

Нами було змонтовано та прокладено понад сто кілометрів кабелів різних марок та перерізів і як завершення – успішно виконаний повний комплекс пусконалагоджувальних робіт власною електролабораторією. Головним завданням у реалізації цього проекту було виконання високоякісної роботи та введення в експлуатацію теплоелектростанції у встановлені терміни. Все це успішно реалізовано завдяки злагодженій роботі широкого загалу професійних фахівців групи компаній «Ксімекс».

Ми пишаємося тим, що завдяки таким прогресивним ідеям ми беремо участь у захисті та збереженні природних ресурсів нашої країни. Дякуємо всім представникам «Української Чорноморської Індустрії», суміжним підрядним організаціям та представникам постачальників технологічного обладнання за цікавий досвід, злагоджену роботу та чудовий результат!

Поділитись…

Share on facebook
Share on linkedin