Поставка, монтаж і пусконалагоджувальні роботи обладнання 35/10 / 0,4 кВ для Орловської ВЕС

Проектом передбачалося:

– Поставка, установка і пусконалагодження комірок 10 і 35 кВ і трансформаторів власних потреб.

– Виготовлення панелі диференційного захисту шин розподільного пристрою 35 кВ;

– Виготовлення щита постійного струму ЩПС;

– Виготовлення щита власних потреб ЩСН і щита ВРП на базі розподільних пристроїв Prisma P (Schneider Electric).

Вперше в Україні поставлено розподільний пристрій КРПЕ-35кВ на базі комірок типу GHA (Schneider Electric)

Це компактний модульно розподільчий пристрій, призначений для первинної розподільчої мережі і використовує технологію вакуумного вимикача і елегазової ізоляції шин. Комірки призначені для вирішення широкого спектра завдань і можуть працювати в сильно забруднених середовищах.

 

  • Номінальні значення до 40.5кB, 2500A, 40kA / 3c;
  • Одинарна або подвійна шина;
  • Спроектовано для установки впритул до стіни;
  • Цифрова система захисту і управління Easergy P3;
  • Інтелектуальна система контролю щільності елегазу (IDIS);
  • Зовнішнє і внутрішнє підключення кабелів;
  • Трансформатор струму і напруги на стороні шини та кабелю;
  • GHA доступний як 1-2 фазне рішення для залізничного додатку.

Розподільний пристрій КРП-10кВ MCset

Комірки MCset – це комплектні розподільчі пристрої в металевому корпусі, розділеному на відсіки металевими заземленими перегородками. Призначено для розподілу електроенергії середньої напруги на ВВ / СН підстанціях і на СН / НН підстанціях великої потужності. Комірки відповідають всім вимогам електричних мереж до 10 кВ і поєднують в собі цілий ряд інноваційних рішень.

Панель диференційного захисту шин

містить комплекс автоматичних пристроїв, призначених для швидкого виявлення пошкоджень на шинах розподільного пристрою 35 кВ.

 

  • Сучасні пристрої захисту будуються на схемі, що включає в себе програмований мікроконтролер і відповідають всім вимогам, а саме: швидкодія, селективність, чутливість, надійність.
  • В частині інтеграції в АСУ можливе виконання функцій дистанційного керування, а також зчитування і зміна уставок, зчитування даних реєстратора подій і реєстратора анормальних режимів.
  • Диференціальний захист шин здійснюється за допомогою терміналу мікропроцесорних захистів MiCom P746 (Schneider Electric).

Сучасні мікропроцесорні захисти на базі пристроїв Eaesergy P3 (виробництва Schneider Electric)

РЗіА Easergy P3 мають широкі цифрові можливості та захисні функції електрообладнання середньої напруги. 

Поряд зі зручністю експлуатації, новинка забезпечує високий рівень операційної ефективності, з точки зору економії часу для виробників електророзподільних пристроїв, а також з точки зору щоденного обслуговування завдяки універсальності застосування пристроїв РЗіА.

Сучасні мікропроцесорні захисти на базі пристроїв MiCom P746 (виробництва Schneider Electric)

  • Цифровий диференційний захист MiCOM P746 централізованої конфігурації забезпечує повноцінний захист шин підстанцій будь-якої конфігурації і рівня напруги.
  • Використання ефективних технологічних рішень і алгоритмів динамічної обробки топології гарантує надійний, швидкодіючий і чутливий захист.
  • Диференціальний захист P746 є однією з найбільш швидкодіючих в своєму класі, забезпечуючи показник часу спрацьовування 12 мс при використанні високошвидкісних контактів High Break High Speed або 17 мс зі стандартними контактами.

 

Більш того, відключення може бути синхронним або послідовним.
Використовуючи інструмент динамічного моніторингу для ПК, можна відстежити всі динамічні зміни топології шин підстанції.

Prisma P - прості і надійні рішення з можливістю модернізації, які відповідають всім вимогам

Використовуючи систему Prisma P, ми збираємо «фірмові» розподільні щити Schneider Electric, що традиційно відрізняються високим рівнем безпеки і оптимізації:

 

  • Всі компоненти (комутаційні пристрої, розподільні блоки, комплекти для під’єднання заводського виготовлення і т. д.) Повністю сумісні і готові до спільної роботи.
  • Всі можливі конфігурації розподільних щитів, включаючи найбільш складні, були протестовані належним чином.
  • У будь-який момент часу ми можемо довести, що наш розподільний щит відповідає всім вимогам діючих стандартів.
  • Ми створюємо надійну електроустановку і забезпечуємо своїм клієнтам повну задоволеність в безперебійній роботі, безпеки людей та майна.

Щит постійного струму ЩПС

Призначений для прийому і розподілу електричної енергії оперативного постійного струму на електричних станціях, трансформаторних і розподільних підстанціях, для живлення оперативних ланцюгів схем релейного захисту, автоматики, аварійного освітлення.

 

 

  • Живлення ланцюгів постійного струму здійснюється через випрямляючі (підзарядні) пристрої типу Tebechop 3000 (Benning) від власних потреб, а також від акумуляторної батареї (АБ).
  • У щиті встановлено контролер типу MCU2500 (Benning), який відстежує всі необхідні показники роботи щита: струм і напруга зарядних пристроїв і АКБ, положення комутаційних апаратів, формує сигнали про робочих та аварійних режимах роботи щита для передачі в АСУ ТП.
  • У щиті так само встановлена система контролю ізоляції та пошуку пошкодженого фідера iso685 (Bender), яка постійно контролює опір ізоляції системи і завчасно попереджає про зниження ізоляції. При замиканні на землю система визначає номер приєднання, на якому сталося пошкодження ізоляції. При замиканні на землю система визначає номер приєднання, на якому сталося пошкодження ізоляції. Результати вимірювань і всі аварійні події відображаються на лицьовій панелі пристрою, а також передаються в АСУ ТП по протоколу Modbus RTU

ІНШІ НАШІ ПРОЕКТИ...