Швидка, точна і злагоджена робота на Полтавському ГЗК

У процесі добування корисних копалин виникла необхідність в їх переробці таким чином, щоб підвищити в них вміст корисних компонентів.

Така стратегія розвитку комбінатів утворилася майже відразу після виникнення галузі і попиту на продукти цієї галузі.

У зв’язку з темпами розвитку країни, галузі і бізнесу в цілому реконструкції таких комбінатів проводилися не часто. Але цей час настав.

У 2019 ми виконували роботи з модернізації технологічної лінії №2 по виробництву залізорудних окатишів з метою збільшення продуктивності Полтавського ГЗК.

Складність виконання такого проекту легко зрозуміла, тому що зупинка виробництва на тривалий термін для проведення робіт була рівносильна великим втратам продуктивності і приведення в неробочий стан специфічного технологічного обладнання (печей).

Запланований термін зупинки лінії на модернізацію був строго обмежений і становив 55 діб. У цей період було необхідно провести:
  • Повну заміну застарілих щитів МСС поставки 1976, на нові високотехнологічні інтелектуальні щити МСС на базі конструктиву OKKEN з викотними комірками;
  • Повну заміну контрольних кабелів і модернізацію мереж КВПіА;
  • Часткову заміну живлячих силових кабелів;
  • Підвищення заходів безпеки обслуговування технологічного обладнання і установку вимикачів безпеки;
  • Установку постів місцевого управління і аварійної зупинки;
Крім збільшення продуктивності, метою даної модернізації було підвищення надійності роботи виробничої лінії, скорочення термінів простою в результаті аварій і ремонту, приведення у відповідність з новими вимогами ПГЗК до техніки безпеки праці.
Роботи з модернізації проводилися за розробленим нами проектом!
Ключовою вимогою замовника було дотримання запланованого терміну зупинки лінії. Реконструкція подібного масштабу виконувалася на заводі вперше. Для планування графіка виконання реконструкції, координації дій всіх учасників організацій і контролю за безпечним виконанням ходу робіт була залучена незалежна американська компанія J.T. THORPE & SON, INC. У період зупинки лінії було задіяно понад 120 фахівців

Роботи проводилися в складних умовах глобальної модернізації лінії, з постійною необхідністю координації проведення робіт з іншими учасниками реконструкції, які проводять паралельні роботи на одних і тих же ділянках виробництва.

Пусконалагоджувальні роботи на критичних етапах проводилися в цілодобовому режимі.

В результаті всі роботи по монтажу і пусконалагоджуванню електрообладнання були закінчені на 2 дні раніше запланованого терміну.

Ми як ніколи були раді співпраці, всі виклики ми гідно прийняли і виконали поставлені завдання!

Поділитись…

Share on facebook
Share on linkedin