Онлайн-зустріч з акредитації освітньої програми кафедри ЕЗІКТ ОНПУ.

15 березня 2021 року фахівці компанії «Ксімекс» взяли участь в онлайн-зустрічі, яка стала частиною акредитаційної експертизи освітньої програми «Електронно-обчислювальна техніка» за спеціальністю «Електроніка» кафедри «Електронних засобів та інформаційно-комп’ютерних технологій» Одеського національного політехнічного університету.

 

Метою зустрічі було почути думку зацікавлених осіб про необхідність і важливість такої ОП (освітньої програми), якість підготовки фахівців з даної ОП в ОНПУ, способах взаємодії між роботодавцем і навчальним закладом для вдосконалення даної ОП.

 

Така спільна робота над освітньою програмою зацікавлених компаній і кафедри цікава і важлива для кожної зі сторін.

Для кафедри – це можливість розвивати напрямок і підтримувати активний інтерес абітурієнтів. Оперативно реагуючи на зростаючі потреби галузі електронних пристроїв та автоматизованих систем управління, що динамічно розвивається, актуалізуючи ОП, корегуючи перелік дисциплін, навчальний заклад підтримує актуально високий рівень теоретичних знань і практичних навичок випускників. Отримані знання полегшують молодим фахівцям початок професійного шляху в обраній ними спеціальності, дозволяючи максимально швидко приступити до вирішення прикладних завдань в інжинірингових компаніях.

Для студентів – це можливість побачити прикладні аспекти тих дисциплін, які пропонує до вивчення кафедра, для вирішення завдань при реалізації реальних проектів: від невеликих роботизованих верстатів і станцій до великих автоматизованих комплексів таких як зернові елеватори, перевантажувальні комплекси, системи управління будівлями, заводами та ін.

Для інжинірингових компаній – це можливість направити освітню програму на вивчення того набору базових знань, прикладних навичок і програмного забезпечення, які дозволять випускнику лише через кілька років ефективно посилити команду проектувальників, конструкторів, інженерів пусконалагоджувальних робіт або інших виробничих підрозділів компанії для успішної реалізації проектів з автоматизації та електропостачання.

Компанія «Ксімекс» максимально зацікавлена ​​сприяти в розробці освітніх програм для учнів ОНПУ і підвищенні рівня професійних знань випускників університету. Розуміючи важливість розвитку даного напрямку, в рамках студентського проекту, компанія «Ксімекс» щорічно бере участь в ярмарках кар’єри ОНПУ, залучає студентів для проходження практики в компанії з подальшим працевлаштуванням, керівники технічних департаментів компанії виступають рецензентами кваліфікаційних (дипломних) робіт випускників навчального закладу, активно беручи участь у навчальному процесі.

Поділитись…

Share on facebook
Share on linkedin